Sokmotoroptimering

Topposition i sökmotorerna innebär ökad försäljning!

Att ha en stark position på Google idag har aldrig varit viktigare för företag. Syns du inte högt upp så kommer du att tappa potentiella kunder och försäljning.

De flesta som äger en hemsida har en gemensam vilja: De vill synas högt upp i Googles sökfält och på det sättet få fler besökare. Det finns förstås många knep för att lyckas med detta. Här på ROI får du lära dig mer om Search Engine Optimization, det vill säga det som vanligen kallas SEO. Att ha kunskap om SEO ökar chanserna för att synas på nätet.

Så här arbetar vi

Analys

Vi utför noga analys på din bransch och område, vi har flera landningssidor och kan anpassa oss för att du ska få dem bästa resultaten. En av våra erfarna medarbetare analyserar och ser över din sida och tar fram en rapport utifrån det.

Utförande

När en av våra experter har sett över din hemsida och tagit fram ett förslag så påbörjar vi leverans av dina content sidor. Under första veckorna anpassas sidorna och byggs enligt din nuvarande hemsida för att relevansen ska vara så hög som möjligt.

Resutat

Vi vet att resultatet är det viktiga, därför har vi tagit fram en modell som generar högt resultat. Vi övervakar och leverarar löpande leads och besökare till din hemsida. Vi på ROI vet vad som krävs för att du ska få bästa resultatet.

SEO Vänlig Text

SEO Vänlig Text kallas även SEO content. Detta är ett begrepp som syftar till att innehållet på en webbsida är sökmotorvänligt. Innehållet på webbsidan är sökmotororienterat, och styrs av sökord, och branding med mera. En SEO vänlig websida är optimerad för sökmotorn och är justerad efter just det en eventuell kund sökt efter. Texten ska dock inte skrivas till sökmotorn, utan till läsaren.

Vad är SEO Vänlig Text? Med SEO vänlig text kan du skjuta upp i din google ranking?

En SEO Vänlig Text tillfredsställer läsarnas intresseområden och presenterar det innehåll de söker. Texten har inriktning på vissa sökord, som används i viss frekvens, och gärna även i olika format – exempelvis i rubrik och bilder. Det är dock viktigt att tänka på att det är människor som skall läsa texten, och en välskriven text ger högre synlighet och fler konverteringar. Det handlar om avvägning och balansgång.

Sökmotorer gillar ord, så en SEO vänlig text innehåller många termer. En text med flera termer innebär fler träffar än en text med ett fåtal ord. Texten behöver vara unik, eftersom sökmotorerna känner av om man presenterar en text som är allt för lik någon annan text. Att skriva SEO vänligt handlar i huvudsak om att presentera en text som både textens läsare, och sökmotorn kan förstå och hantera.

Vad ska jag tänka på när jag skriver Text för SEO?

När man skriver en SEO vänlig text är det viktigt att ha rätt balans mellan att skiva för läsaren, och sökmotorn. Skriver man endast till sökmotorn, kommer den så småningom att känna av det, och risken är att sökträffarna minskas. Risken är också att läsaren uppmärksammar detta vilket i sin tur leder till färre konverteringar.

Löpande SEO jobb på alla content sidor

Sökmotoroptimering är ett löpande jobb för att hela tiden se till att våra sidor rankar, ju bättre rankings vi uppnår desto mer resultat kommer du få ut av våra landningssidor. Vi jobbar hela tiden med on och off page på alla sidor för att se till att kvaliten och rankingen är så hög som möjligt.

FÅ KOSTNADSFRI SEO-RÅDGIVNING